Πέμπτη

WEREWOLVES ΣΤΟ IISCA BLOG: TACTICAL PAINTBALL

Άρθρο σχετικά με το Tactical Paintball από τους Werewolves αναρτήθηκε σε blog εκτός του χώρου του paintball

TACTICAL PAINTBALL... πρόκειται για ενα ακραίο σπόρ.

Πολλοί φίλοι με ρωτάνε τι είναι αυτό το tactical paintball με το οποίο ασχολούμαι. Επειδή πολλές φορές έχω δεχτεί αυτή την ερώτηση και έχουν υπάρχει παρανοήσεις , στο οτι ακόμα και οτι είμαι ενταγμένος σε παραστρατιωτική ομάδα, ας κάνω μια μικρή περιγραφή.



Καταρχάς το paintball συγκαταλέγεται σε αυτό που λέμε ακραία σπόρ. Είναι δηλαδή μια εκδήλωση που συμμετέχεις γνωρίζοντας οτι θα έχεις καταπόνηση πνεύματος και σώματος. Ειδικότερα τώρα στο κομμάτι που αναφέρομαι και ονομάζεται tactical , είναι μια δραστηριότητα που θυμίζει έντονα τους κλέφτες και αστυνόμους που παίζαμε μικροί... ή όπως θυμούνται παλαιότεροι , εκείνες τις διαμάχες με τα φυσοκάλαμα και τα ρεβύθια σε γειτονιές. Είναι λοιπόν μια σύγκρουση αλλά στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού.



Έτσι κάθε ομάδα , για να διακρίνεται φέρει στολές (στο δικό μας κομματι του Paintball , στολές οποιασδήποτε παραλλαγης αντίστοιχα για κάθε ομαδα) και τον αντίστοιχο εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός τώρα αποτελείται απο την στολή αρχικα και μετά ώς μέσα προστασίας έχει τα γάντια , μάσκα, άρβυλο, επιγωνατίδες, επιαγκωνίδες, προστασία λαιμού... για τα αγοράκια έχει και το γνωστό σπασουάρ για τις "αδέσποτες" ... και ώς εξοπλισμό παιχνιδιού έχεις ενα marker ( είναι το "όπλο-αντίγραφο" που πετάει χρωμομπίλιες) και μια μπουκάλα αέρα μαζί με ενα καλώδιο σύνδεσης. Όπως είναι κατανοητό , ο όλος εξοπλισμός είναι περισσότερο για την δική μας προστασία για να μην χτυπήσουμε, παρόλο τον δυναμισμό του παιχνιδιού.

Οι κανόνες σε ενα παιχνίδι είναι αρκετά απλοί... ο σκοπός είναι να χτυπήσεις τον αντίπαλο με μια χρωμόσφαιρα που φέυγει με ένταση πεπιεσμένου αέρα απο το marker (που είναι αυστηρά μετρημένο σε ταχύτητες βολές για να μην προκαλέσει τραυματισμούς, παρά μόνο αίσθηση επαφής). Για να το πετύχεις αυτό πρέπει να παίξεις το παιχνίδι βάση προδιαγεγραμμένου σεναρίου που δίνεται όπως και να το κάνεις "ΤΙΜΙΑ"... δηλαδή δεν κρύβεται ολόκληρος πίσω απο τοίχο/εμπόδιο και βγάζεις μόνο το marker και σπέρνεις μπίλιες... είπαμε.. είναι παιχνίδι διασκέδασης και δίνεις στον αντίπαλο ίση ευκαιρία όπως θα έχεις και εσύ.

Το κάθε παιχνίδι έχει κανόνες, έχει διαιτητές, τα περισσότερα είναι σε διεξαγωγή ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ και φυσικά έχει όλους τους κανόνες ασφαλείας που τηρούνται αυστηρότατα για όλους ανεξαιρέτως. Απαγορεύεται σε κάθε επίπεδο η προσωπική επίθεση με βρισιές και ακόμα περισσότερο ΚΑΘΕ ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΑΦΗ με αποβολή απο το πρωτάθλημα/παιχνίδι. Επιπρόσθετα κάθε διεξαγωγή επίσημου παιχνιδιού σε ανοιχτό ή κλειστό χώρο (δάσος/βουνό/πεδίο )έχει πάντα ΑΔΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ και ειδικά μιλώντας για την δική μου ομάδα (Α.Σ. Werewolves) , εγκεκριμένο καταστατικό απο δικαστική Αρχή. Αυτά επισημαίνονται για να έχουμε πλήρη κατανόηση οτι ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΘΛΗΜΑ και οχι για οτι βλακεία σερβίρουν απο κανάλια και ΜΜΕ.

Το κάθε παιχνίδι λοιπόν έχει αντικειμενικό σκοπό/σκοπούς που πρέπει να κερδίσεις για να πάρεις πόντους στο πρωτάθλημα ενώ ταυτόχρονα ασκείς πνεύμα και σώμα. Σε κάποιους ίσως μοιάζει με ενα ηλεκτρονικό παιχνίδι κονσόλας , όμως στην πραγματικότητα είναι απείρως πιο δύσκολο και όσο και αν φαντάζει περίεργο προάγει την "αντί-βία". Ο λόγος απλός... αν σε ενα παιχνίδι τέτοιο κατά μέσο όρο θα σε "μαρκάρουν" με χρώμα οι αντίπαλοι 20-30 φορές ... νομίζω τι είναι κατανοητό στον οποιοδήποτε το τι θα σήμαινε αυτό σε συνθήκες (κλιμακούμενες βέβαια) που θα ήταν πιο πραγματικές και τα marker ήταν πραγματικός εξοπλισμός.

Το παιχνίδι tactical paintball λοιπόν , είναι μια δραστηριότητα για δυνατές συγκινήσεις και εντάσεις , που μπορεί να μοιάζει ίσως σε κάποια μόνο χαρακτηριστικά με μια εξομείωση μάχης... αλλά στην ουσία είναι ενα παιχνίδι μεταξύ παρέας.... που θα ξεδώσει, θα γυμναστεί, θα διασκεδάσει, θα εκτονωθεί.. και στο τέλος υπάρχει πάντα η πλάκα , η κουβέντα μεταξύ φίλων και φυσικά ενα "δέσιμο" ώς ομάδα συμπαικτών που σε μια εποχή αντικοινωνικότητας μέσω ηλεκτρονικού τρόπου, δίνει μια καλή διέξοδο.

Για όσους θέλουν απο κοντά να δούν ενα τέτοιο παιχνίδι , επικοινωνήστε με κάποιο πεδίο ή ακόμα και με την δική μας ομάδα στα παρακάτω στοιχεία.

www.werewolves.gr
werewolves_pb@yahoo.gr
Λ.Δημοκρατίας 70 Αγ.Ανάργυροι.