Παρασκευή

HPBL: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2014

Τους κανονισμούς διεξαγωγής του πρωταθλήματος ανακοίνωσε το HPBL, με ενδιαφέροντα σημεία που άλλα εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και άλλα επανεμφανίζονται μετά από πολλά χρόνια (πχ δωρεάν κούτες για επόμενο σκέλος όπως υπήρχε κάποτε στο HPL/HSL κτλ)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣΦΑΙΡIΣΗΣ HPBL 2014

Πληροφορίες και κανονισμοί διεξαγωγής.

Η διοργάνωση του HPBL είναι υπό την αιγίδα τού EPBF και η βαθμολογία των ομάδων που συμμετέχουν θα καταγράφεται και σε αυτό.

Τα αγωνιστικά σκέλη της σεζόν 2014 θα είναι πέντε (5) .

Ημερομηνίες:

1. 23/February – Αθήνα – Sniper Club Παλλήνης 
2. 06/April – Αθήνα - Sniper Club Παλλήνης 
3. 25/May – Θεσσαλονίκη – Escape Paintball 
4. 21/September – Αθήνα - Sniper Club Παλλήνης 
5. 19/October - Αθήνα - Sniper Club Παλλήνης

Οι αγώνες θα είναι XBALL 5χ5 RACE TO 3 Millennium rules.
Μόνο ο τελικός των 2 ομάδων θα είναι race to 3

Κόστος συμμετοχής ομάδων. 5,00 ευρώ ανά άτομο.

Βραβεία ομάδων για 1η , 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

1η θέση 3 κιβώτια paintballs free για το επόμενο σκέλος
2η θέση 2 κιβώτια paintballs free για το επόμενο σκέλος
3η θέση 13 κιβώτιο paintballs free για το επόμενο σκέλος

1η θέση Κύπελλο με μετάλλια
2η θέση Κύπελλο με μετάλλια
3η θέση Κύπελλο με μετάλλια
4η θέση Κύπελλο με μετάλλια

1η θέση 7 εισιτήρια δωρεάν για αγώνες καρτ.

Διάφορα δώρα με κλήρωση ανά σκέλος για όλους τους παίκτες.

Τιμή κούτας /ποιότητα 
Pro Tournament Tomahawk Finest 40,00 ευρώ 
Probox Gold 40,00 ευρώ 
Ultra Evil 40,00 ευρώ
DRX Silver 35,00 ευρώ
Filed Box, Blackbox & GI One Star 30,00 ευρώ

Το Layout θα είναι Millenium Field και θα ανακοινώνεται 10 μέρες πριν τους αγώνες από την διοργάνωση. Οι όμιλοι του κάθε σκέλους θα ανακοινώνονται 2 ημέρες πριν από κάθε σκέλος στο website της διοργάνωσης.

Η θέση των ομάδων στους ομίλους για το πρώτο σκέλος θα βγαίνει σύμφωνα με την περσινή κατάταξη. Ο τρόπος δημιουργίας των ομίλων για το πρώτο σκέλος έχει ως εξής:

Οι ομάδες που τερμάτισαν πέρυσι στις πρώτες θέσεις τίθενται επικεφαλής των ομίλων που δημιουργούνται βάση του αριθμού συμμετοχής των ομάδων. Η κατάταξη των υπόλοιπων ομάδων θα γίνετε με κλήρωση. Ομάδες με sister teams θα μπαίνει κλειδάριθμος για να μην πέφτουν στον ίδιο όμιλο. Στα επόμενα σκέλη η κατάταξη των ομάδων βγαίνει σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα

1ος      2ος     3ος 4ος
8ος     7ος      6ος 5ος
12ος   11ος    10ος 9ος
16ος   15ος    14ος 13ος

Οι όμιλοι με τους αγώνες κάθε ομάδας του τουρνουά θα δίνονται τυπωμένα σε κάθε ομάδα.

Σε κάθε πεδίο που θα διεξαχθεί τουρνουά θα είναι διαθέσιμο για τις ομάδες για field walking – προπόνηση τουλάχιστον 24 ώρες πριν το σκέλος.

ID cards
Κάθε παίκτης θα πρέπει να έχει πάνω του την κάρτα μέλους του πρωταθλήματος.

Χωρίς αυτή δεν θα μπορεί να λάβει μέρος στους αγώνες και δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί στους αθλητικούς χώρους του σκέλους. Στην είσοδο του χώρου των προετοιμασίας των ομάδων θα γίνετε έλεγχος όπως επίσης και για την είσοδο τους στο πεδίο.

Τα ID cards κοστίζουν 10,00 ευρώ ανά παίκτη και θα δίνονται στους παίκτες πριν την έναρξη του τουρνουά. Τα ID cards ισχύουν για 1 αγωνιστική σεζόν. Θα περιλαμβάνουν:

Ονοματεπώνυμο παίκτη Φωτογραφία προσώπου Αριθμός κάρτας Όνομα Ομάδας HPBL logo, EPBF logo,

Παίκτες που δηλώνουν λάθος ή ψεύτικο όνομα θα τιμωρούνται με 5 αγωνιστικές εκτός HPBL tournaments

Rosters
Τα roster των ομάδων θα είναι το ανώτερο 15 παίκτες (εξαίρεση για ομάδες με sister teams). Η κάθε ομάδα οφείλει να δηλώσει το roster της 2 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος για να μπορέσει να συμμετάσχει στο τουρνουά. Οποιοσδήποτε παίκτης δεν είναι δηλωμένος σε roster ομάδας στον πίνακα των καταγεγραμμένων παικτών του πρωταθλήματος δεν θα μπορεί να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε σκέλος με καμία ομάδα. Ο αρχηγός κάθε ομάδας με sister team οφείλει να παραδίδει πριν την έναρξη του τουρνουά τα ρόστερ των 2 ομάδων στην γραμματεία γραπτώς. Σε περίπτωση που παίκτης λάβει μέρος και με τις 2 ομάδες στο ίδιο τουρνουά μηδενίζονται και οι 2 ομάδες για το συγκεκριμένο σκέλος.

Ομάδα που θα παραβεί τον κανονισμό θα τιμωρηθεί με μηδενισμό του σκέλους.

Μόνο όσοι παίκτες είναι δηλωμένοι σε roster ομάδας ως παίκτες μπορούν να λάβουν μέρος στα HPBL tournaments. Κανένας παίκτης δεν μπορεί να εμφανίζεται σε παραπάνω από μία ομάδα στο ίδιο τουρνουά. Παίκτης που θα συμμετέχει με 2 διαφορετικές ομάδες σε τουρνουά θα τιμωρείται με 5 αγωνιστικές εκτός HPBL Τournaments.

Μεταγραφές.
Η μεταγραφική περίοδος του HPBL λήγει 1 ημέρα πριν την έναρξη του τέταρτου σκέλους κάθε χρονιάς.

Κάθε παίκτης έχει δικαίωμα για μία μεταγραφή μέσα στη σεζόν. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για 4 μεταγραφές το ανώτερο μέσα στη μεταγραφική περίοδο.

Ομάδες με sister teams έχουν δικαίωμα για roster 17 ατόμων το μέγιστο χωρίς δικαίωμα άλλης μεταγραφής παίκτη στη διάρκεια της σεζόν.

Free roster players
Free roster παίκτες θα μπορούν να παίζουν σε οποιαδήποτε ομάδα χωρίς να θεωρούνται μεταγραφές. Προϋποθέσεις

Όλοι οι παίκτες κάτω των 17 ετών

Όλοι οι παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί με ομάδα σε τουρνουά τα τελευταία 2 χρόνια.

Οι ομάδες οφείλουν να ενημερώνουν έγκαιρα την διοργάνωση (2 ημέρες πριν το σκέλος) για την μεταγραφή παίκτη. Εάν για οποιοδήποτε λόγο η μεταγραφή δεν έχει περάσει στον πίνακα των καταγεγραμμένων παικτών του πρωταθλήματος η μεταγραφή δεν θεωρείτε έγκυρη. Η διοργάνωση για κάθε αλλαγή που προκύπτει στον πίνακα καταγεγραμμένων παικτών & ομάδων οφείλει να το επισημάνει με όλες τις απαιτούμενες λεπτομέρειες (όνομα παίκτη, όνομα ομάδας, ημερομηνία μεταγραφής κτλ) στον πίνακα που είναι αναρτημένος στο web site της διοργάνωσης.

Βαθμολογία HPBL
Η βαθμολογία του πρωταθλήματος θα προκύπτει με τον τρόπο υπολογισμού μέσω του τύπου των Millennium rules. Δεν θα γίνεται συμψηφισμός βαθμολογίας σκέλους. Οι ομάδες που δεν συμμετέχουν σε ένα σκέλος θα έχουν μηδενική βαθμολογία για το σκέλος αυτό.

Για περιπτώσεις στις οποίες δεν έχουν αναφερθεί στο HPBL rulebook και προκύπτουν στα τουρνουά θα αποφασίζονται με βάση των Millennium rules. Στην συνέχεια θα αποφασίζουν οι διοργανωτές (αρχηγοί ομάδων) για την καταγραφή στο HPBL rulebook για το υπόλοιπο της περιόδου

Referees
Στο HPBL την διαιτησία θα αναλάβει η Ελληνική ομάδα Διαιτησίας με Head ref τον κ Άκη Καψίδη και ομάδα 8 διαιτητών.

Oι κανονισμοί ασφάλειας και συμπεριφοράς των παικτών θα ακολουθούν αυστηρά τους κανονισμούς τού MILLENIUM. Τις ποινές θα τις αποφασίζει ο Head ref.