Δευτέρα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ SPEEDBALL

Με την ευκαιρία των συναντήσεων ανάμεσα στις ομάδες speedball και τους διοργανωτές με θέμα την εκ νέου διοργάνωση ενός κοινού πρωταθλήματος, όπου προχθές για άλλη μια φορά συμφώνησαν ότι διαφωνούν, να ανατρέξουμε (και φωτογραφικά) στην ιστορία του Ελληνικού speedball, και το τι αυτό κατάφερε να πετύχει.



2001. Πρώτο πανελλήνιο (με ευρωπαϊκή συμμετοχή) τουρνουά speedball, που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη από το Trooper Paintball Club του Τηλέμαχου Χαριτάκη και του Πάρη Πίνδη (μετέπειτα Adrenaline) (διαβάστε σχετικά εδώ)

2004. Πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα speedball (HPL), που διοργανώθηκε από το Paintball Center (μετέπειτα Maxs Greece) και το Paintballonline, με 4 σκέλη (2 Θεσσαλονίκη, 1 Κατερίνη και 1 Αθήνα), και κατά την διάρκεια του οποίου σημειώθηκαν άλλες 4 πρωτιές (βλ.παρακάτω)

2004. Χρήση δύο (2) πεδίων speedball στα 3 από τα 4 τουρνουά του HPL

2004. Πρώτη διοργάνωση αγώνα X-Ball (Βόρειοι vs Νότιοι) στην Ελλάδα, με τους αρχικούς κανόνες X-Ball (και χρήση του ανάλογου softwear), που διοργανώθηκε κατά την διεξαγωγή του πρώτου τουρνουά του HPL, στο Adreniline στην Επανωμή, από το Paintball Center (μετέπειτα Maxs Greece) (διαβάστε σχετικά εδώ). Για την ιστορία, νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε αυτή των "Νοτίων"

2004. Πρώτο Tomahawk Tour, το οποίο διοργανώθηκε στα πλαίσια του HPL, σε γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης, από το Paintballonline, και με την συμμετοχή των πρωταθλητών Πορτογαλίας (και μιας εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης εκείνη την περίοδο) Estratego. (διαβάστε σχετικά εδώ). Παράλληλα διοργανώθηκε ο 2ος αγώνας X-Ball επί Ελληνικού εδάφους, πάλι με τους Βόρειους εναντίων των Νοτίων.

2004. Πρώτη (και τελευταία) διοργάνωση τουρνουά της σειράς του HPL, εντός των χώρων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, κατά την διάρκεια της Sportexpo, που διοργανώθηκε από το Paintball Center (μετέπειτα Maxs Greece) (διαβάστε σχετικά εδώ)

2005. Πρώτη παρουσία του Tomahawk Tour στην Παραλία Κατερίνης, όπου έμελλε να γίνει το ιστορικό "must go event" (με πολλούς να επιθυμούν διακαώς την επιστροφή εκεί) που διοργανώθηκε από το Paintballonline για 3 συνεχείς χρονιές. 2005, 2006, και 2007 (όπου για άλλη μια φορά διοργανώθηκε παιχνίδι X-Ball, αυτή την φορά με τους νέους κανόνες που είχαν ξεκινήσει να εφαρμόζονται στο Millennium)

2006. Πρώτη διοργάνωση Centurio στην Ελλάδα, το οποίο αποτελούσε μια "μικρή" πανευρωπαϊκή σειρά αγώνων, παράλληλη του Millennium, το οποίο διοργανώθηκε σε αθλητικές εγκαταστάσεις έξω από την Θεσσαλονίκη, από το Paintballonline (με την υποστήριξη του Athens Paintball Village και του Paintball Cyprus)  (διαβάστε σχετικά εδώ). Το τουρνουά χαρακτηρίστηκε ένα από τα καλύτερα εκείνης της χρονιάς.

2007. Δεύτερη παρουσία του πανευρωπαϊκού Centurio στην Ελλάδα, αυτή την φορά στο στάδιο του Αχαρναϊκού, το πρώτο εκείνης της περιόδου, το οποίο διοργανώθηκε πάλι από το Paintballonline  και το Athens Paintball Village, και το οποίο χαρακτηρίσθηκε το κορυφαίο εκείνης της χρονιάς (διαβάστε σχετικά εδώ)

2007. Στήσιμο μικρής πίστας speedball στην έκθεση Sportshow από το Paintballonline και το Athens Paintball Village.

2007. Σεμινάριο με τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών Oliver Lang, που διοργάνωσαν το Paintballonline και η Δέξον ΕΠΕ