Δευτέρα

DEBRIEFING: BATTLEFIELD COLOMBIA

Εγκαινιάζουμε μια νέα "στήλη", όπου θα προσπαθήσουμε μετά από κάποιο event, να παρουσιάζουμε συγκεντρωμένες διάφορες απόψεις και στοιχεία γύρω από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα. Οι απόψεις προέρχονται από παίκτες και διαιτητές οι οποίοι έχουν δει το παιχνίδι ο καθένας από την δική του οπτική, οπότε υπάρχει μια σφαιρικότερη άποψη για το τι συνέβει.




  • Σχεδόν όλη η elite των tactical ομάδων (με ελάχιστες απουσίες) βρέθηκε στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι σεναρίου στην περιοχή της Αθήνας.
  •  Ένα «νεόφερτο» format παιχνιδιού (της «υποχρεωτικής ομαδικής κίνησης»), δούλεψε σωστά και βοήθησε στο να πραγματοποιηθεί ένα όμορφο παιχνίδι.
  • Μετά από πολύ καιρό είχαμε ένα παιχνίδι με μηδενικές εντάσεις και με fair play σε μέγιστο βαθμό. Οι παίκτες ακολούθησαν υποδειγματικά τους κανόνες, πράγμα που απέδειξε ότι μετά από αρκετά χρόνια μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν πολλοί πλέον παίκτες και ομάδες, με παιδεία και στον εκτός speedball χώρο.
  • Πολυπληθής και συνεχής η παρουσία των διαιτητών σε όλο τον (ομολογουμένως μεγάλου) χώρου παιχνιδιού, αποτέλεσμα εκτός των άλλων και του format του παιχνιδιού που αναφέραμε παραπάνω.
  • Ελάχιστη η καθυστέρηση στην κύλιση του προγράμματος (πραγματικά 20 λεπτά τα οποία για λόγους «στρογγυλοποίησης» του χρόνου έγιναν 30).
  • Όμορφο παιχνίδι από όλες τις ομάδες, που παρόλο τον διαφοροποιημένο προσανατολισμό τους (περισσότερο ή λιγότερο «σεναριακές»), έπαιξαν υποδειγματικά σε ένα καθαρά δύσκολο woodsball περιβάλλον, προσαρμοζόμενες όπως έπρεπε και όπως χρειαζόταν.
  • Συγχαρητήρια στους δύο «Στρατηγούς» οι οποίοι ο καθένας από την πλευρά του πραγματικά «έπαιξε το παιχνίδι» βάση του σεναρίου, και που το αποτέλεσμα το επιβεβαιώνει αφού η νίκη παίχτηκε στα τελευταία λεπτά ουσιαστικά του συνεχούς τρίωρου παιχνιδιού.
  • Αν και οι ανάγκες δεν ήταν ιδιαίτερες, όμως η τροφοδοσία σε ένα τόσο διευρυμένο χώρο (τουλάχιστον 30 στρέμματα δάσους) ήταν ακριβής όπως είχε προγραμματισθεί, παρέχοντας αέρα (το λιγότερο στα 4000psi), paintballs και άλλες προμήθειες στις ομάδες.
  • Το παιχνίδι είχε την απαραίτητη κλιμάκωση, με αναγνωριστικές κινήσεις στην αρχή, σποραδικές αψιμαχίες στο ενδιάμεσο, και δυνατές συγκρούσεις στο τέλος.
  • Μετά από καιρό υπήρξαν πέντε παίκτριες σε παιχνίδι σεναρίου.
  • Αν και big game, οι παίκτες επέδειξαν χαρακτηριστική προσαρμογή σε έναν πιο tactical τρόπο παιχνιδιού, αφού αυτός σαφώς έδινε περισσότερα πλεονεκτήματα από ότι μια αλλοπρόσαλλη μαζική κίνηση.
  • Δεύτερο συνεχές ιδιαίτερα επιτυχημένο event για το Paintballonline (μετά το πρώτο Conflict). Καλή αρχή για την νέα περίοδο. Ας ελπίσουμε να παραμείνει έτσι ανεβάζοντας ακόμα ψηλότερα τον πήχη της ποιότητας.
  • Πολυπληθής η παρουσία των Werewolves (14 παίκτες) αλλά και των Poison Templars (19 παίκτες με Inquisition, Deathwatch και διαιτησία). Έντονη χρήση ενδοεπικοινωνιών σε όλο το φάσμα της ομάδας της Villariba (Werewolves, Paintballah, WAR), και παραδειγματική «ιχνηλατική» (οι «αόρατοι» του παιχνιδιού) από squad των Werewolves (υπό τον Demolition), αλλά και από το squad Winter-X/Μολών Λαβέ (υπό τον Πρόδρομο).  Εξαιρετική η παρουσία των «δασόβιων» Paintballah και WAR και έντονα επιθετικά τα δύο squad των Last Chancers (μαζί με τους «νέους» Last Chancers on a Stick) και των Poison Templars.