Τετάρτη

PLANET ECLIPSE LV1: ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΕΣ

Όπως ανακοινώσαμε χθες, παρουσιάζουμε σήμερα τα σχόλια όσων είχαν την τύχη να δοκιμάσουν το πρώτο Lv1 που ήρθε στην Ελλάδα, την Κυριακή κατά την διάρκεια του Conflict στο Athens Paintball Village (από Dogs D'Amour, Poison Templars, Last Chancers, και άλλοι), όπως επίσης και μια δοκιμή οικονομίας αέρα, αλλά και ορισμένα tips για το νέο marker.



ΣΧΟΛΙΑ

Δημήτρης Μούγιος (Dogs D”Amour). Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση όταν το έπιασα ήταν η απουσία του σωλήνα κάτω από το χέρι: πολύ βολικό!!! Αλλά και όταν έριξα (αν και δεν το μέτρησα) έριχνε πολύ συγκεντρωμένα τις μπίλιες (με χαμηλή ποιότητα μπίλιας), χωρίς να σπάσει καμία!!
Όσο για ανάκρουση αν και δεν έδωσα βάση, δεν μου έκανε διαφορά από το GEO3 που έχω…Planet Eclipse…English!!!

Θοδωρής Καραμουσαλης (Poison Templars). Με το LV1 σίγουρα δεν μπορείς να πεις ότι έγιναν κάποιες μικροαλλαγές για να δικαιολογηθεί ένα νέο μοντέλο, όπως πολλές φορές στο παρελθόν μετά τη πάροδο ενός έτους. Έτσι μετά τη πάροδο δύο περίπου ετών η Planet Eclipse παρουσίασε το νέο μοντέλο που μόνο από την εξωτερική εμφάνιση καταλαβαίνεις ότι έχουν αλλάξει πολλά. Ο αέρας πλέον περνάει πλέον μέσα από το frame καταργώντας το κλασσικό macroline (όχι ότι εμπόδιζε). Το LPR έχει μεταφερθεί στο εσωτερικό του μαρκαδόρου επιτρέποντας σου να έχεις το μπροστά χέρι λίγο ψηλότερα. Αλλά η σημαντικότερη αλλαγή βρίσκεται στο εσωτερικό. Ανάμεσα στο rammer και την exhaust valve μεσολαβεί μοχλός με ένα έκκεντρο προφίλ που ανοίγει τη βαλβίδα πιο βαθμιδωτά και χωρίς να χρειάζονται μεγάλες πιέσεις λειτουργίας, εξοικονομώντας έτσι αέρα εκτός των άλλων. Έτσι ρίχνοντας για πρώτη φορά με τον συγκεκριμένο μαρκαδόρο εντυπωσιάστηκα με το πόσο πιο αθόρυβο είναι σε σχέση με τον προκάτοχό του και με το σχεδόν μηδαμινό του κλώτσημα. Αυτό που τέλος με εξέπληξε είναι η πολύ μικρή διασπορά των μπίλιων γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τις πολύ μικρές διακυμάνσεις στο chrono. Με λίγα λόγια άξιζε η αναμονή!

Μαρουάν Σανούσι (Last Chancers, Tippmann Tech). Ακούω λοιπόν για το LV1 και έλεγα άντε πάλι άλλο ένα EGO με νέο φινίρισμα, όποτε την Κυριακή που πέρασε είχα την ευκαιριακό να το πιάσω στα χεριά μου και να το δοκιμάσω, και εκεί είναι λοιπόν που άρχισα να ενθουσιάζομαι.

Ένα ελαφρύ μαρκαδορακι, με πολύ καλή συγκέντρωση βόλων του και πολύ καλή ευθυβολία, έλεγα ότι δεν θα μπορούσε να γίνει καλλίτερος κάποιος μαρκαδόρος αλλά τελικά διαψεύστηκα.. φυσικά εκεί που τρελάθηκα ήταν η οικονομία του στον αέρα, 500+ μπίλιες και από 4000 PSI έπεσε στα 3800 PSI περίπου.
Εν κατακλείδι το LV1 δίνει μια καινούργια διάσταση στην αίσθηση τον μαρκαδόρων, φυσικά η τιμή του είναι λίγο ψηλή, αλλά πιστεύω ότι τα αξίζει.

Γιώργος Κοντοπίδης (Poison Templars). Έχοντας δοκιμάσει και το DM10 είδα ότι το νέο lv1 της Eclipse έφτασε στο ίδιο επίπεδο με το Dm στο κατά πόσο smooth είναι απέναντι στη μπίλια οπότε πιστεύω ότι χτυπάει πολύ ένα από τα χαρακτηριστικά που ειχε η Dye στα όπλα της.

Επειδή όταν το δοκιμάζαμε αδειάζαμε τη μπουκάλα είναι εντυπωσιακό στο ότι ακόμα και κάτω από το 1 έριχνε κανονικά ακόμα κ τις τελευταίες μπίλιες.
Όσο για το "κλότσημα" ανύπαρκτο...Άπλες γραμμές σχεδιαστικά έχοντας σαν αποτέλεσμα να είναι μαζεμένο αρκετά χωρίς περιττές "προεξοχές" και το καουτσούκ που καλύπτει αρκετά από το όπλο είναι πολύ καλό γιατί "βεντουζαρει" το χέρι στο όπλο έχοντας καλύτερο κράτημα από την απλή χρήση μέχρι και στις πιο περίεργες δυσκολίες. Σίγουρα η Dye πρέπει να βρει κάτι ακόμα καλύτερο σε πολλούς τομείς αλλιώς όλους τους βλέπω με το lv1 τα επόμενα χρόνια


Γιώργος Αδαμίδης (Paintballonline Greece). Γνωστός αρχαιολάτρης, μετά από πολλά χρόνια, και ακόμα περισσότερα όπλα που πέρασαν από τα χέρια μου, νομίζω ότι το LV1 θα μπορούσε να σταθεί επάξια δίπλα στο Dynasty Shocker μου. Η Eclipse φέρνει νέα δεδομένα στην λειτουργία των ηλεκτροπνευματικών με την απίστευτη οικονομία αέρα και το μηδενικό σχεδόν κλότσημα!


Νίκος Νικολού (Athens Paintball Village). Με την φιάλη στα 1000psi, έριξα δύο γεμιστήρες και ο δείκτης σχεδόν δεν κουνήθηκε. Μετά από χρόνια βλέπουμε μια πραγματική εξέλιξη στην τεχνολογία των marker. Επίσης το χρησιμοποίησα με ένα χέρι χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην σταθερότητα του αφού δεν χάθηκε καθόλου η συγκέντρωση βολών, ακόμα και με παρατεταμένη χρήση (άδειασμα γεμιστήρα). Ουσιαστικά λειτουργεί σαν closed bolt.



EFFICIENCY TEST (by "Goofy" - Poison Templars)

Ακολουθεί  video με δοκιμή οικονομίας αέρα που κάνει το Lv1.

H φιάλη μας έχει 2500psi, και το Lv1 ρίχνει πάνω από 1200 μπίλιες, φθάνοντας στα 500psi, και έχοντας την δυνατότητα να ρίξει άλλο ένα Pod τουλάχιστον. Πράγμα που σημαίνει, ότι από τα 4500psi, το όπλο μπορεί να ρίξει τουλάχιστον 1,5 κουτί μπίλιες!!!




TIPS (by Loui)
  • Αποφεύγεται το dry fire. Το Lv1 δουλεύει με την υποπίεση που δημιουργείται από την παρουσία της μπίλιας στο όπλο. Οπότε το dry fire μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.
  • Κάθε 10 κούτες paintballs περίπου καλό είναι να μπαίνει λίγο λάδι στο rammer
  • Ποτέ δεν πρέπει να μπει γράσσο στο bolt
  • Προσοχή όταν μπαίνει το pin στο bolt ώστε να πιάσει στο rammer. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να προκληθεί ζημιά

MASTER SERVICE CENTRE
00357 99 818811 - Loui
00357 99 656474 - jimmy