Δευτέρα

DEADBOXER RETURNS (ΜΕΡΟΣ Β')

Η συνέχεια του άρθρου επιστροφής του Deadboxer. Θα ακολουθήσει και το 3ο και τελευταίο μέρος.



Βράδυ Παρασκευής πριν το τρίτο (προηγούμενο) HBPL και ενώ σουλατσέρνω στο PBZone στέλνω γρήγορα-γρήγορα μήνυμα στο ΜΜΕ που με φιλοξενεί να μην με «σηκώσουν» πρωί-πρωί το Σάββατο, μια που είχαμε πάρτι με ποπ-κορν και colas στο PBZone (για άλλη μια φορά). 


1) δεν είμαι ο Σϊφης. Μπορείτε να συνεχίσετε να το πιστεύετε, όπως πιστεύατε (ή συνεχίζετε να το κάνετε) ότι είμαι/ήμουν ο Ζάιτσεφ, ο HoG, o Jason, ο Teo, o Νάσος. 2) Wisdom, Wisdom. Δεν με πας μία. Δεν πειράζει, δεν κρατάω κακίες. Αλλά και εγώ δεν χωνεύω το να είσαι modérateur και να εκφέρεις τόσο έντονα απόψεις για οποιαδήποτε είδους διοργάνωση (έχεις δεν έχεις δίκαιο). Στο λένε πολλοί αλλά πάντα βγαίνουν οι γνωστοί παρατρεχάμενοι επαΐοντες να σε υποστηρίξουν, υποστηρίζοντας ουσιαστικά την δική τους πολυξερότητα. Για κάποιους  νέους ή άμαθους, είσαι opinion leader. Παίρνεις θέση, έχεις άποψη και την υποστηρίζεις, και μετά καίγεσαι. Γιατί όπως και να το δούμε, ενοχλούμαι  όταν σε βλέπω  να γέρνεις προς μία πλευρά και όταν κάποιος το εντοπίζει, να προσπαθήσεις να τον βγάλεις τρελό. Δεν είναι. 

Στην προηγούμενη δημοσίευση μου, αναφέρθηκα στους «large paintball pro shit παίκτες».  Ναι, φυσικά και υπάρχουν τέτοιοι. Όχι πολλοί, αλλά είναι αυτοί που ακούγονται, που κάνουν πάταγο. Και συναντώνται κατά βάση στον χώρο του speedball. Δεν είμαι κρυφομιλσιμάς και όλα τα χαριτωμένα (και βαρετά  τετριμμένα) που ετοιμάζεστε να μου κολλήσετε με φτύσμα  στο κούτελο. Αλλά σκεφτείτε το λίγο. Η εικόνα που έχει ένας νέος παίκτης (ή παλιός παίκτης αλλά νέος  χρήστης) που κάνει registration στο PBZone, είναι ότι στην Ελλάδα, όσοι παίζουν milsim (ή καλύτερα όσοι δεν παίζουμε speedball) είναι λίγο στρατογκαβλίτσοι, χρυσαυγίτες, ούγκαούγκα, ρατσιστές, και το μόνο που κάνουν είναι να βλάπτουν το paintball γιατί παίζουν εκτός των οργανωμένων πεδίων και με λίγους διαιτητές και χωρίς κανόνες Millennium (χωρίς κανόνες Millennium; στην πυρά, στην πυρά), και χωρίς ότι γράφουν οι ξένοι στα forum τους που πρέπει να ακολουθούνται με θρησκευτική ευλάβεια. Από την άλλη όσοι παίζουν speedball (και ειδικά στο «δικό μας πρωτάθλημα» γιατί οι άλλοι είναι λίγο Λάκηδες και τους πιάνουν τον κώλο) είναι σαφώς πιο ανώτεροι άνθρωποι, ηθικοί χαρακτήρες, πολυπολιτισμικοί, ψαγμένοι, που τα ξέρουν ΟΛΑ, και αν δεν υπάρχουν αυτοί θα καταβαραθρωθεί το paintball στην χώρα μας. Έτσι σε κάθε ευκαιρία, θα την πούνε σε όποιον τολμάει να διαφωνήσει μαζί τους ή να εκφέρει μια άλλη άποψη, του επιτίθενται ομαδικά όλοι οι πουθενάδες, ειρωνεύονται (ή και βρίζουν light) όσο μπορούν περισσότερο αλληλοϋποστηριζόμενοι (κόρακας κοράκου μάτι…), μια που ήταν ή είναι μέσα στα πράγματα και φυσικά τα γνωρίζουν όλα καλύτερα από τον καθένα. Αν δε ο νέος χρήστης αναφέρει με κάποιο τρόπο κάτι περί πατρίδας ή τέλος πάντων εναντίων κάποιας άλλης φυλής από την οποία δεινοπάθησαν οι Έλληνες κάποια στιγμή, του κολλάνε όλα τα γνωστά πολιτικής φύσεως  προσωνυμία  και δώστου του έρμου, και πάρε και αυτήν, πάρε και την άλλη, και βγες και εσύ να δώσεις καμία-δυο στον βλάκα τον εθνικιστή, και λοιπά και λοιπά και λοιπά. Και αν, ω μη γέννητω, εμφανισθεί  κανένας τρίτος να τους πει «τι κάνετε ωρέ παλικάρια, μπας και ξεφύγατε λιγάκι», βγαίνει πάλι ο γνωστός ξερόλας (μας προέκυψε τελευταία στο PBZone) και του απαντάει με το ύφος των 1000 (και βάλε) καρδιναλίων (1027 νομίζω), αφού τα γνωρίζει φυσικά όλα και εκεί που έχει πάει γνωρίζει και ακόμα περισσότερα από τους ντόπιους ξερόλες.

Βλέπω όμως τώρα εκείνον το περίεργο τύπο πίσω από το monitor του εκεί στην γωνία, να μου κουνάει το δάχτυλο και να που λέει «για όλους λες Deadboxer, για όλους λες, μόνο για τους milsimάδες δε λες». Η αλήθεια είναι ότι μετά την περίφημη κοινότητα, τα προεδρεία, τις βίβλους , τις 10 εντολές,  και τον ψευτο-deadboxer, δεν έχει και πολύ ψωμί η κατηγορία.  Από όσο φάνηκε τελικά οι πιο πολλοί από τους milsimers αποδείχθηκαν «λίγοι», λάκισαν. Κοιτάξτε πως έχει το πράγμα: οι σεναριομιλσιμάδες, είναι πιο απαιτητικό κοινό από τους speedballάδες. Αυτό είναι δεδομένο και όχι απαραίτητα κακό. Οι δεύτεροι θέλουν ένα καλό γηπεδάκι με μπόλικα psi αέρος, αλλάζουν 2-3 φορές την θέση των μπαλονιών πάνω –κάτω-δεξιά-αριστερά,  και είναι ευχαριστημένοι από την ζωή τους. Οι άλλοι θέλουν νέους χώρους κάθε φορά, μεγάλους φυσικά για να περπατάνε κανένα δίωρο πριν ρίξουν το πρώτο βόλι , κτήρια, σενάρια με ιστορίες για Oscar και αρκούδες, ελικόπτερα και πράσιν’ άλογα. Θέλουν ειδικότητες, βαθμούς και προσοχές,  αιχμαλώτους, τραυματίες, διαπραγματευτές, τον δάσκαλο του χωριού (ίσως και τον τρελό) και τον παπά της ενορίας να τους κάνει κανένα ευχέλαιο. Και τζάμπα. Κυρίως τζάμπα. Και μόλις δεν είναι τζάμπα, βρίσκουν την πολυμασημένη δικαιολογία «ότι με βάση την ετεροχρονισμένη δομική αντιπαλότητα του λαϊκού προτσές, δεν μας καλύπτουν οι υπάρχουσες διοργανώσεις λόγω έλλειψης των πιο πάνω υποχρεωτικών παροχών, του  fair play και των μεταγωγικών ελικοπτέρων» . Οπότε την επόμενη μέρα  πάνε να παίξουν airsoft.

Δεν έχω τίποτε με το airsoft, μια που υπάρχουν ομάδες και εκεί που σέβονται αυτό που κάνουν, το κάνουν απίθανα (ομολογώ τους ζηλεύω), και το κάνουν μεταξύ τους γιατί δεν δέχονται τουρίστες στα παιχνίδια τους. Αλλά οι περισσότεροι  paintballers που μεταπηδούν στο airsoft το κάνουν για τα λεφτά. Για τα λεφτά τα κάνεις όλα, για τα λεφτά δεν μ’αγαπάς. «Είσαι τόσο large και άνετος Deadboxer εσύ, που δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα;» βλέπω να μου λέει ο περίεργος τύπος εκεί πίσω. Όχι, κάθε άλλο. Απλά θα ήταν πιο αντρίκιο να έβγαιναν και να πουν τον λόγο μπας και καταλάβουν οι διοργανωτές τι παίζει (αν παίζει) και κάνουν κάτι, από το να βγαίνουν και να κατηγορούν ότι στο paintball κλέβουν και δεν παίζουν fair, και άλλα ανέκδοτα. Έλα λίγο, πάρτο αλλιώς γιατί θα τρακάρεις. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί. Βρέθηκα σε 2-3 airsoft games και οι πιο πεπειραμένοι cheaters του speedball θα έπαιρναν σημαντικά μαθήματα από τους κλέφτες και αρματολούς που κυκλοφορούσαν εκεί γύρω. Κλείνουμε την παρένθεση του airsoft.

Το milsim λοιπόν έχει υποστεί τόσο μεγάλο πλήγμα στον πληθυσμό του, οπότε αυτοί που έμειναν δυσκολεύονται να μαλώνουν μεταξύ τους, εκτός και αν είναι παρούσα στον χώρο γνωστή και μη εξαιρετέα ομάδα. Τότε είναι προδιαγεγραμμένο από πριν ότι θα υπάρξει συμβάν (παίζεται στοίχημα για τον ακριβή χρόνο εκδήλωσης του) και ότι θα ανακατωθούν τα πάντα όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια όπου και όταν  η συγκεκριμένη ομάδα είναι παρούσα (καλά, τα παραλέω ίσως αλλά αυτή είναι η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί). Ανατρέχοντας σε αναφορές από το PBZone, ανακάλυψα ότι  σχεδόν παντού κάτι έγινε. Στην αρχή του Ultimatum, στην αρχή του Tres, στα 2 τελευταία D-Day, στο προηγούμενο και το φετινό Conflict (και ειδικά στα τουρνουά της Ελευσίνας; τυχαίο;). Και πιο παλιά στην βαβούρα της περίφημης κοινότητας με τα αρχικά-σιδηρόδρομο (HPBMSC χαχαχαχα έλεος!). Φίλε Μπάμπη. Αν σου φταίνε όλοι τόσο καιρό, ρίξε τους μια μούντζα και παράτα τους, παίξε Badminton. Ή Curling. Γιατί ο λαός λέει και κάτι. Η’ στραβός είν’ ο γυαλός, ή στρβά αρμενίζουμε. Έτσι λέει. Και είναι σοφός ο λαός. Δεν μπορεί να θεωρείς ότι όλοι κάνουν λάθος. Και δεν μπορείς να έχεις ομάδα που να ορίζεις ποιος θα μιλήσει και τι θα πει δημόσια. Ούτε στο Mega τέτοια λογοκρισία. Paintball είμαστε, όχι στρατός (ούτε Mega). Άλλο πράγμα είναι αυτό. Και άλλοι μας τα είπαν αυτά στο παρελθόν. Και από τον χώρο σας, και από τον χώρο του speedball. Το αποτέλεσμα; Δεν μπορώ να εντοπίζω που βρίσκονται αυτή την στιγμή, και δεν μπορεί να τους εντοπίσει και το FBI. Εξαφανίσθηκαν. Γιατί να μην συμβεί το ίδιο και εδώ, δεν βρίσκω τον λόγο.

Οι διοργανωτές πάλι τα έχουν κάνει πλακάκια, οπότε δεν έχει ζουμί. Ανταγωνιστικά τουρνουά ή σενάρια δεν υπάρχουν ουσιαστικά. Θα μπορούσα να μνημονεύσω την προσπάθεια με το UWL που πήγε να γίνει πριν ένα και χρόνο, αλλά αφ’ενός είναι άλλο είδος που δεν θα το κατέτασσα υποχρεωτικά στο σεναριομιλσιμ,  αφ’εταίρου αν και δεν ήμουν εκεί, το ποστ του δημοφιλούς modérateur του PBZone άφησε να εννοηθεί ότι ή κάτι δεν εφαρμόσθηκε καλά είτε το format δεν είναι για την Ελλάδα (είτε και τα δύο).  Όμως το ραντάρ μου εδώ και καιρό  (αρκετό είναι αλήθεια, από την εποχή της αυτοκρατορίας της Milsim-μπλα-μπλα-μπλα-Community) έχει εντοπίσει μια αχνή οσμή δράσης  που πλανάται στην ατμόσφαιρα. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να κάνει  την εμφάνιση της και να έχουμε ψωμί και στο milsim, αλλά κάποιος κάνει φιλότιμες προσπάθειες να ανεβάσει το προϊόν του απαξιώνοντας το αντίπαλο (είπαμε, στην Ελλάδα είμαστε: να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα) και προσπαθώντας να επιβάλει τις επιφοιτήσεις του ως διεθνή standardΠρος το παρόν κανείς δεν ασχολείται οπότε η μπάλα είναι χαμηλά και δεν υπάρχει ποπ-κορνοκατάσταση-με-cola.

To be continued...